اشتراک گذاری:

برای رزرو نوبت یا تعیین وقت مشاوره واطلاع از تخفیف ها، لطفا فرم زیر را کامل کنید.

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

مشکل تنفس بعد از جراحی بینی

مشکلات تنفس بعد از جراحی بینی
فهرست مطالب

مشکل تنفس بعد از جراحی بینی از آن دسته مشکلاتی است که موجب ناراحتی فرد و احساس درد در وی می‌شود. مطالعات پیرامون مشکل تنفس بعد از عمل بینی نشان داده است که حدود ۱۰٪ از بیماران پس از عمل جراحی بینی اولیه ممکن است به این عارضه دچار شوند. تنگی نفس بعد از عمل بینی اغلب پس از گذشت ۱ الی ۲ هفته و برداشتن تامپون‌ها کاهش می‌یابد. در ادامه با همه چیز در مورد تنگی نفس بعد از جراحی بینی آشنا می‌شوید.

مشکل تنفسی بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد؟

رتینگر در سال ۲۰۰۸ در مقاله‌ای با عنوان Risks and complications in rhinoplasty بیان داشت که حدود ۱۰٪ از بیماران پس از عمل جراحی بینی با مشکل تنفس بعد از عمل بینی مواجه می‌شوند. از سویی در اغلب افراد مشکل تنفس بعد از عمل بینی با گذشت ۱ الی ۲ هفته از بین می‌رود. کاهش تورم و بهبود ساختار بینی زیباجو تنفس را به حالت اولیه باز می‌گرداند. در موارد نادر و در صورت وجود مشکلات ساختاری پیچیده ممکن است اینعارضه تا چند ماهنی طول بکشد.

انواع مشکلات علت مشکل مدت زمان اتمام مشکلات
گرفتگی بینی تورم بافت‌ها و التهاب پس از جراحی بینی معمولاً ۱ تا ۲ هفته پس از جراحی
تنگی نفس انسداد موقتی مجاری بینی معمولاً بین ۱ تا ۴ هفته پس از جراحی
سوت کشیدن بینی وجود احتقان، التهاب یا گرفتگی در مجاری هوایی بینی چند روز تا ۱ ماه بعد از جراحی
خفگی بعد از جراحی بینی محدودیت تنفسی به دلیل تورم یا ترشحات معمولاً چند ساعت تا ۱ یا ۲ روز پس از جراحی

راه های باز کردن مشکل تنفس بعد از عمل بینی

رفع مشکل تنفسی بعد از عمل بینی یکی از مسائلی است که افراد همواره به دنبال آن هستند. در واقع شاید مشکلاتی نظیر خفگی بعد از جراحی بینی را می‌توان عاملی بازدارنده تعریف نمود که منجر می‌شود بسیاری از افراد از انجام عمل بینی اجتناب کنند.

مشکل در تنفس بعد از جراحی بینی یکی از عوارض طبیعی بوده که با استفاده از داروهای تجویز شده تا حدودی درمان می شود

استفاده از اسپری‌های ضد التهاب یا سرم‌های نمکی برای باز کردن مسیر تنفسی بینی پیشنهاد می‌شود. استفاده از بخور مرطوب و جلوگیری از خشک شدن هوا در محیط در حل مشکل تنگی نفس بعد از عمل بینی مؤثر است.

استفاده از سرم شستشوی سدیم کلراید

در درمان لخته‌های خونی سرم شستشوی سدیم کلراید یک سرم مؤثر است. این سرم به پاکسازی مجاری بینی از ترشحات اضافی و کاهش التهاب کمک می‌کند. پاکسازی و مرطوب نگه داشتن غشاهای بینی با کمک این سرم موجب رفع احساس گرفتگی بینی و خشکی آن و به‌طورکلی رفع مشکل تنفس بعد از جراحی بینی می‌شود.

برداشتن تامپون و گچ بینی

اگر دقت کرده باشید تامپون‌ها و گچ‌هایی در پس از اتمام فرآیند عمل بینی برای تثبیت بینی توسط پزشک استفاده می‌شود. این تامپون و گچ خود به عنوان عاملی محدودکننده‌ی تنفس عمل می‌کند. برداشتن این دو توسط پزشک پس از گذشت چند روز یا یک هفته موجب رفع انسداد تنفس به دلیل تامپون‌ها و گچ‌ها می‌شود.

درمان‌های فرکانس رادیویی

به‌منظور درمان آسیب خفیف دیواره‌های جانبی بینی از فرکانس رادیویی استفاده می‌شود. اگر در جست‌وجوی روشی پیشرفته برای کاهش تورم و التهاب در بافت‌های داخلی بینی و رفع مشکل تنفس بعد از جراحی بینی هستید، RF مناسب شما است. تورم مزمن یا انسداد ناشی از جراحی بینی به کمک RF و تحریک تولید کلاژن موجب بهبود تنفس و بازگشت سریع‌تر به حالت طبیعی می‌شود.

پیوند غضروف

پیوند غضروف را می‌توان یکی از روش‌هایی معرفی نمود که برای حمایت از دیواره جانبی بینی طراحی شده است. آسیب یا ضعف غضروف‌های بینی یکی از عللی است که می‌تواند موجب تنگی نفس یا مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی شود. اگر بینی شما نیز دچار افتادگی یا تغییر شکل شده است، پیوند غضروف بهترین راهکار است.

استفاده از گراف

استفاده از گراف جهت درمان چسبندگی بینی روشی شناخته شده است. اصلاح ساختار بینی، بهبود عملکرد تنفسی، تسهیل جریان هوا در داخل بینی، تقویت ساختارهای داخلی بینی و رفع مشکلاتی مانند تنگی نفس یا انسداد بینی به کمک گراف‌ها صورت می‌گیرد.

ترمیم و بزرگ کردن پره‌های بینی

کوچک شدن یا تغییر شکل پره‌های بینی یکی از عواملی است که می‌تواند موجب تنگی نفس بعد از جراحی بینی شود. در این وضعیت ترمیم و بزرگ کردن پره‌های بینی بهترین راهکار است؛ چراکه به کمک آن مجاری تنفسی نیز باز می‌‎شوند. باریک شدن پره‌های بینی پس از جراحی نیازمند اصلاح پره‌های بینی و بهبود ابعاد آن برای تنفس راحت‌تر است.

دارو‌های ضد حساسیت تنگی نفس

برای رفع مشکل تنفس بعد از جراحی بینی داروهای ضد حساسیت پیشنهاد می‌شود. اگر شما نیز دچار تنگی نفس به دلیل حساسیت‌های محیطی یا دارویی پس از جراحی بینی شده‌اید، بهتر است از داروهای ضد حساسیت مانند آنتی‌هیستامین‌ها استفاده کنید؛ چراکه به‌طور مؤثر به کاهش التهاب و آلرژی‌های تنفسی کمک می‌کند.

جراحی ترمیمی بینی با پیوند غضروف

آیا شما نیز متأسفانه به دلیل انتخاب کلینیک غیر معتبر و تیم پزشکی کم تجربه عمل بینی موفقیت‌آمیزی را تجربه نکرده‌اید؟ با مشکل تنگی نفس بعد از عمل بینی روبه‌رو شده‌اید؟ عدم موفقیت جراحی اولیه در بازسازی کامل ساختار بینی یا آسیب به بافت‌های داخلی بینی موجب تنگی نفس شده است. در این شرایط جراحی ترمیمی بینی با پیوند غضروف برای تقویت و اصلاح مسیرهای تنفسی انجام می‌شود.

علت تنگی نفس بعد از عمل بینی

شما نیز تصمیم به عمل بینی دارید و به مطالعه عوارض پس از آن به ویژه تنگی نفس پرداخته‌اید؟ بهتر است بدانید که شایع‌ترین علل مواجهه زیباجو با مشکل تنفس بعد از عمل بینی تورم و التهاب بافت‌های بینی و یا عدم موفقیت‌آمیز بودن عمل است.

وجود خونریزی‌های خفیف، ترشحات بینی یا تغییرات در ساختار داخلی بینی یکی از دلایل اصلی در مشکل تنفس بعد از جراحی بینی به شمار می رود.

وجود خونریزی‌های خفیف، ترشحات بینی یا تغییرات در ساختار داخلی بینی نیز می‌توانند موجب محدودیت تنفسی برای زیباجو شوند. انحراف سپتوم بینی یا انسداد گذرگاه‌های بینی از آن دسته مشکلاتی هستند که ممکن است به‌طور موقت شدت یابند.

تنگ کردن بیش از اندازه بینی و پره ‌های آن

یکی از دلایلی که منجر به مشکل تنفس بعد از جراحی بینی می‌شود، تنگ کردن بیش از اندازه بینی و پره‌های آن است. گاه زیباجو می‌خواهد بینی بسیار کوچکی داشته باشد؛ جراح در این شرایط ناچار است که حجم و عرض بینی را بیش از حد کاهش دهد.گاه این مشکل به علت عدم تخصص پزشک این اتفاق رخ می‌دهد. نتیجه در قالب محدودیت در عبور هوا و در نتیجه تنگی نفس ظاهر می‌شود.

وجود پولیپ ها و ضایعه های اضافی

اگر شما نیز احساس خفگی بعد از عمل بینی دارید و حس می‌کنید نمی‌توانید به درستی نفس بکشید، یکی از علل اصلی این مشکل پولیپ‌های بینی و ضایعه‌های اضافی در حفره‌های بینی است. التهاب مزمن سینوس‌ها یا عفونت‌های مکرر در بینی خود موجب ایجاد این ضایعات می‌شود. انسداد جزئی یا کامل مسیر تنفسی در این شرایط رخ می‌دهد.

فروپاشی دریچه ی بینی

مشکل تنفس بعد از جراحی بینی می‌تواند به دلیل فروپاشی دریچه‌های بینی نیز رخ دهد. دریچه بینی نقش مهمی در کنترل جریان هوا از طریق بینی ایفا می‌کند. آسیب به ساختارهای داخلی بینی یا تغییرات غیرطبیعی در بافت‌های پشتی بینی می‌تواند دریچه‌های بینی را تحت تأثیر قرار دهد و موجب احساس خفقان در هنگام تنفس از بینی شود.

احتباس خون و مخاط در بینی

احتباس خون و مخاط در بینی یکی از مشکلات شایعی است که فرد پس از جراحی بینی با آن مواجه می‌شود. احتباس خون و مخاط در بینی موجب انسداد مجاری تنفسی می‌شود. خونریزی‌های جزئی بعد از جراحی یا تجمع مخاط در مسیرهای بینی موجب اختباس خون در بینی شده است.

عدم رعایت کامل مراقبت های پس از جراحی

یکی از علل تنگی نفس بعد از عمل بینی را می‌توان عدم توجه زیباجو به رعایت مراقبت‌ها و توصیه‌های مراقبتی دانست. استفاده از سرم شست‌وشو، جلوگیری از وارد آمدن فشار به بینی، عدم استعمال سیگار و استفاده منظم از داروهای تجویزی از مهمترین توصیه‌هایی هستند که پزشک برای پیشگیری از بروز مشکل تنفسی به زیباجو توصیه ‌می‌کند. عدم پیروی از این مراقبت‌ها می‌تواند باعث افزایش تورم، عفونت، یا تجمع خون و مخاط در بینی می‌شود.

عدم اصلاح کامل انحراف تیغه ی  بینی

مشکل تنفس بعد از جراحی بینی می‌تواند ناشی از انحراف تیغه بینی باشد. این نیز یکی از علل شایع احساس خفگی بعد از جراحی بینی است. در صورت عدم اصلاح انحراف تیغه بینی در طول فرآیند جراحی بینی، مسیرهای تنفسی بینی به درستی باز نمی‌شوند. مشکلاتی مانند گرفتگی بینی و تنگی نفس در این شرایط رخ می‌دهد.

وجود چسبندگی در بینی

مشکل تنفس بعد از جراحی بینی می‌تواند ناشی از چسبندگی در بینی نیز باشد. بهبود غیرطبیعی بافت‌ها یا ترمیم‌های نادرست بینی موجب می‌شود که چسبندگی در بینی رخ دهد. بهبود غیرطبیعی بافت‌ها یا ترمیم‌های نادرست بینی از علل اصلی ایجاد چسبندگی بین دیواره‌های داخلی بینی یا بین غشاهای بینی هستند. انسداد مجاری تنفسی، احساس گرفتگی بینی یا تنگی نفس در این صورت رخ می‌دهد.

ایجاد برش های نامتناسب در بینی

یکی از دلایل بروز تنگی نفس بعد از جراحی بینی تغییرات غیرطبیعی در ساختار داخلی بینی به دلیل برش‌های نادرست است. بافت‌ها و غضروف‌های بینی در اثر این برش‌ها آسیب می‌بینند. انسداد مسیرهای تنفسی موجب اختلال در تنفس می‌شود و اصلاح برش‌ها و بهبود عملکرد بینی جراحی ترمیمی لازم است.

عدم ترمیم انسداد بینی

ناتمام ماندن فرآیند درمان یا ترمیم بخش‌های آسیب‌دیده بینی از علل شایع مشکل تنفس بعد از جراحی بینی است. . اگر انسداد بینی در حین عمل جراحی یا در مراحل بهبودی به درستی برطرف نشود فرد دچار مشکل تنفس می‌شود. تورم، ضایعات بافتی، یا عدم تصحیح کامل ساختار بینی این مشکل را تشدید می‌کند.

انواع مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی

مشکل تنفس بعد از عمل بینی موجب احساس ناراحتی در زیباجو می‌شود. احتقان و تنگی نفس را می‌توان از عوارض عمل بینی دانست که در اثر تجمع ترشحات، ضایعات، خشکی بینی، تورم، التهاب موجب محدودیت تنفس در فرد می‌شود. برخی افراد ممکن است دچار مشکل تنگی نفس بعد از عمل بینی از یک یا هر دو بینی باشند که ممکن است به دلیل تغییرات ساختاری در بینی یا انحراف سپتوم باشد.

مشکلات تنفسی علت گروه‌های مستعد
گرفتگی بینی التهاب، تورم، انسداد، عفونت، آلرژی، انحراف تیغه بینی افراد دارای مشکل آلرژی، سینوزیت
سوت کشیدن بینی انسداد نسبی، التهاب، تورم، پولیپ‌ها، تغییرات ساختاری (کمبود دریچه بینی) افرادی با بینی تنگ‌تر یا انحراف تیغه بینی
تنگی نفس انسداد مجاری بینی، آسیب به دریچه‌ها و غضروف‌ها، مشکلات ساختاری افرادی با مشکلات ساختاری بینی، جراحی پیچیده، آلرژی‌ها، آسم
جابجایی غضروف بینی آسیب فیزیکی، جراحی بینی، تغییر موقعیت غضروف‌ها افرادی با جراحی بینی پیچیده یا آسیب شدید به بینی

چند روز بعد از عمل جراحی بینی می توان نفس کشید؟

تنگی نفس بعد از جراحی بینی عموما در روزهای ابتدایی پس از عمل رخ می‌دهد که آن هم به دلیل عوارض شایع عمل نظیر تورم و التهاب است. زیباجو تا چند روز پس از جراحی بینی می‌تواند از طریق دهان نفس بکشد. مشکل تنفس بعد از جراحی بینی اغلب موقتی بوده است و در صورتی که در اثر تورم و التهاب باشد تا چند روز از بین می‌رود؛ اما اگر دلیل آن مشکلات ساختاری بینی در حین عمل باشد نیاز به جراحی ترمیمی است. به‌طورکلی یک هفته تا ۱۰ روز، تنفس از طریق بینی شروع به بهبود می‌کند.

 آیا تنگی نفس بعد از عمل بینی طبیعی است؟

مشکل تنفس بعد از عمل بینی را می‌توان از آن دسته مشکلاتی دانست که طبیعی است. تورم، التهاب و تغییرات ساختاری در بینی عموما موجب بروز احساس تنگی نفس بعد از جراحی بینی می‌شود. این مشکل در روزهای اولیه بعد از جراحی بسیار شایع است و اغلب با گذشت زمان و بهبود جراحی کاهش می‌یابد. اگر مدت زمان زیادی از عمل بینی شما گذشته است و همچنان با مشکل تنگی نفس بعد از عمل بینی روبه‌رو هستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.انتخاب مجموعه زیبایی معتبر نظیر کلینیک زیبایی و جراحی تهامی موجب به حداقل رسیدن عوارض پس ازعمل می‌شود.

مطالب مشابه
مقایسه تزریق چربی به باسن و پروتز باسن
ورم بینی بعد از تیپ پلاستی
تفاوت تیپ پلاستی و رینوپلاستی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا

فرم مشاوره

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.